Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu

Catàleg digital biblioteca escolar

OBRES DE REFERÈNCIA. ENCICLOPÈDIES. DICCIONARIS
Recurs del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, per tenir a mà tot una sèrie d'obres generals de consulta. (català)
Optimot. Consultes lingüístiques (http://www14.gencat.cat/llc/AppJava/index.html)
És un servei que ofereix la Secretaria de Política Lingüística en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT. Consta d'un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana i d'un servei d'atenció personalitzada. (català)
Enciclopèdia catalana (http://www.enciclopedia.cat/)
Cercador amb els continguts de la Gran Enciclopèdia Catalana i del Gran Diccionari de la llengua. (català)
Enciclopèdia universal editada per Micronet. Facilita l’accés a articles sobre diferents branques del coneixement . (castellà)
Encyclopedia Britannica (http://www.britannica.com/)
És l’enciclopèdia generalista més antiga. Informació sobre temes des de l’origen de l’univers fins a esdeveniments d’actualitat. (anglès)
DIDAC. Diccionari de català (http://www.dicdidac.cat/)
Un diccionari pensat per a l'aprenentatge del català a l'escola primària i al primer cicle de secundària. Les definicions, fàcilment comprensibles, estan escrites amb un llenguatge senzill i planer que evita qualsevol discriminació per motius de raça, religió, sexe o creença. Les il·lustracions s'integren al text i són molt útils per a la comprensió. (català)
DIEC2. Diccionari de la llengua català de l’Institut d’Estudis Catalans (http://dlc.iec.cat/)
Segona edició del diccionari de la llengua catalana. Permet fer cerques amb diferents condicions. (català)
Diccionario de la Real Academia Española (http://www.rae.es/recursos/diccionarios/drae)
És l’obra de referència de l’Acadèmia. També permet fer consultes a altres diccionaris: diccionario panhispánico de dudas, nuevo diccionario histórico, diccionario de autoridades, ... (castellà)
Diccionari de la llengua catalana multilingüe (http://www.multilingue.cat/)
Diccionari de la Gran Enciclopèdia catalana que permet fer la cerca d’una paraula en diferents idiomes (castellà, francès, anglès i alemany)
Diccionaris en català (sinònims, bilingües) (http://www.diccionaris.cat/)
Consulta en línia de diccionaris monolingües i bilingües en català: diccionari de llengua catalana, sinònims en català, català-castellà, castellà-català, anglès-català, català-anglès, francès-català, català-francès.
Diccionari català-valencià-balear (http://dcvb.iecat.net/)
És un diccionari descriptiu i etimològic que vol recollir tot el cabal lèxic de la llengua catalana.



1. Filosofia
Filoxarxa: http://www.pensament.com/filoxarxa/ Una web creada per Jordi Cortés Morató que es defineix com un diccionari enciclopèdic de filosofia on hi trobareu exposades les teories de molts autors, definicions de conceptes i alguns textos.
La pàgina de la Filosofia: http://www.pensament.com/filoxarxa/ Una web elaborada per Jordi Tremosa amb continguts ordenats cronològicament a partir d’un índex lateral que enllaça amb explicacions sobre les diferents escoles i moviments filosòfics, i amb resums de les teories de molts autors.
Webdianoia: http://www.webdianoia.com/ Pàgina orientada a estudiants de Filosofia de batxillerat. Conté una pluralitat de continguts: resums del pensament de molts filòsofs, glossaris filosòfics, exercicis varis i orientacions per a l’estudi de la Filosofia. En castellà i gallec.
Un espai creat pel professor de filosofia Manel Codina on hi trobareu els textos dels autors que entren a selectivitat i l’exposició de les seves teories a partir de petits resums, comentaris i vídeos il·lustratius.
CREAIF: http://www.creaif.org/creaif/ Centre de Recursos per a l’Ensenyament, Aprenentatge i Innovació de la Filosofia, projecte del Grup de Didàctica de la Filosofia de la Societat Catalana de Filosofia. És un espai més aviat orientat cap al professorat.
15. Psicologia
American Psychiatric Association (http://www.dsm5.org/Pages/Default.aspx)
El DSM (acrònim de l'anglès Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, en català manual diagnòstic i estadístic dels trastorns mentals) és un manual usat en psicologia i psiquiatria per al diagnòstic de malalties i trastorns mentals i els símptomes que en permeten un diagnòstic.

17. Ètica


Religions. Mitologia


Ciències socials


33. Economia


37. Educació
Pàgina oficial del Col.legi de Pedagogs de Catalunya (http://www.pedagogs.cat/)
Es tracta de la versió en línia del Diccionari d’educació, elaborat pel TERMCAT i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Aquest diccionari aplega i defineix prop de dos mil termes del món de l’educació i de les seves facetes: pedagogia general, pedagogia social, recerca educativa, organització i gestió educatives, orientació psicopedagògica, didàctica, educació especial i tecnologia de l’educació.
39. Costums. Tradicions


4. Llengua (Lingüística i filologia)
4.3.3. Llengua catalana
Consulta de neologismes i de terminologia especialitzada
Gramàtica:http://www.ub.edu/slc/autoaprenentatge/gramatik/ Resum de gramàtica bàsica.
Conjugació de més d'11.000 verbs amb variants dialectals, accepcions i usos preposicionals.
5. Ciències pures. Ciències naturals
51. Matemàtica


53. Física


54. Química


55. Geologia


57. Ciències naturals (Biologia)


58. Plantes (Botànica)


59. Animals (Zoologia)


Ciències aplicades
62. Enginyeria. Indústria. Energia


68. Informàtica


Arts. Jocs. Esports
70. Història de l’art. Estils artístics


72. Arquitectura


73. Escultura


74. Dibuix


75. Pintura


78. Música


79. Jocs i esports


8. Literatura
833. Literatura catalana

9. Història


91. Geografia


92. Biografies