Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu

dimarts, 19 de gener del 2016

A 11:00 per Biblioteca Antoni Pous a ,

Nadal ha arribat amb un bon carregament de llibres. Aquestes són les novetats que podeu trobar a la biblioteca a partir del segon trimestre:


  • Nits blanques


Tres històries d'amor perfectes per a la nit més màgica... Una tempesta inesperada la Nit de Nadal enterra els habitants de Gracetown sota diversos peus de neu i causa una mica de caos. Una aventurera valenta surt del seu tren encallat durant la tempesta i posa en marxa una cadena d'esdeveniments que faran canviar algunes vides...








  • Diumenge al matí, al peu del salze

Una colla d'antics companys són convocats per Facebook a una casa rural on havien estat de colònies uns anys  enrere. Viuran un cap de setmana junts, aïllats de tothom i compartint sentiments i vivències. Malentesos, secrets, sentiments contraposats posats al descobert entre tots i comprometent les seves històries més obscures.


  • Reckless: carn de pedra



Durant anys, en Jacob Reckless ha gaudit dels secrets i dels tresors que s'amaguen darrere del mirall. Ara, però, caldrà que posi a prova tot el ha après. En John, el seu germà petit, l'ha seguit, i la màgia negra el convertirà en una bèstia si en Jacob no troba la manera de salvar-lo. Afanya't, Jacob Reckless, la carn de pedra s'escampa molt ràpidament.





  • Reconnexió

Gràcies a en Connor, en Lev i la Risa, i a les repercussions de la revolta en la Recol·lectora de Happy Jack, la població ja no pot continuar mirant cap a un altre costat. Potser la desconnexió servirà per alliberar la societat d’adolescents problemàtics i, al mateix temps, per nodrir-la d’òrgans molt necessaris per als transplantaments. En Connor no dóna l'abast dirigint el Cementiri, un refugi per als ASP, nois que, com ell, han fugit de la reconnexió. La Risa, paralitzada de cintura en avall com a conseqüència de l'atemptat en la Recol·lectora, no vol ser una càrrega per al noi. I en Lev forma part d'un moviment clandestí que vol rescatar delmes, en el qual se'l venera com si fos un déu. Un d'ells serà traït. L'altre s'escaparà. I el tercer farà un sorprenent descobriment sobre què s'amaga darrere la desconnexió. 



  • Despertant la ira del faraó

«Caurà la ira del faraó sobre aquell qui pertorbi el seu descans etern.» Aquesta és la inscripció que presideix l¿entrada de la tomba reial que l¿Albert i la Jasmine, dos arqueòlegs de renom, han d¿investigar. Els dubtes els assalten. És tan sols un missatge per espantar els lladres? O realment aquesta misteriosa tomba, fins ara desconeguda, pot despertar la ira del faraó?




  • El somriure de Mona Ratisa

Aquell vespre, en tornar a casa, em vaig adonar que hi havia alguna cosa que no funcionava.
Mona Ratisa amaga un secret! Ratonardo da Vinci va amagar al quadre algunes pistes misterioses... El meu nas de ratolí em diu que aquí hi ha gat amagat; perdó, tresor amagat!
M'heu sentit? Voleu venir amb mi, sí o no? Serà una recerca del tresor molt emocionant. Paraula d'Stilton!


  • Quan a l'Isma se li van creuar els cables


   L'Isma  fa primer d'ESO i té un amic en Bilal, d'origen magrebí, i ens explica com li va el curs i com va trontollar tota la seva relació a ell i  a la seva família quan es va enamorar d'una noia problemàtica. Un final traumàtic del que sortirà per l'ajuda dels amics.Veurem el contrast de cultures.




  • Aquell agost amb punt final

Aquell estiu tot va canviar al poble amb la desaparició de Carme Matallana. La premsa va arribar immediatament, seguint un fet que trencava la monotonia de l'estiu, i no va deixar escapar cap detall. Eren moltes les preguntes que emergien al voltant d'aquesta tragèdia. Les més òbvies, les que feien referència a qui n'era el culpable i per què ho havia fet, o les relatives al seu entorn, quina era la implicació del seu amic Cèsar o com havia afectat el grup d'amics. Però també altres de més profundes. Com va passar de ser una notícia a un espectacle? Fins on poden arribar els pares per a protegir els fills? On queda la frontera entre la llei i la justícia?


  • Sóc una màquina!

Mun arriba amb una terrible expressió d'angoixa. Li han fet una revisió mèdica, però l'anestèsia sinèrgica ha fallat i ha sentit que els metges parlaven de processadors i de circuits. Amb por i llàgrimes als ulls, li pregunta al seu amic Zep: "Sóc una màquina?"
Així comença el primer relat d'un volum que ens planteja qüestions sobre el futur lligades a la ciència-ficció. T'imagines que descobreixes que no ets un ésser humà? O que la crionització és possible? La ciència-ficció i el gènere fantàstic es barregen en aquest llibre ple de refrències cinematogràfiques i musicals contemporànies, tocs d'humor i sorpreses.